Alie van de wegenwacht

Simon is een echte stresskip en daar mag iedereen om hem heen vaak lekker van meegenieten.
Nou moet ik wel zeggen dat hij de laatste maanden redelijk rustig is. Hij gaat blij en vrolijk door het leven en zoekt vaak zelf oplossingen voor probleempjes waar hij tegen aan loopt.
Alleen als hij erg moe is, wil de stress nog wel eens erg opspelen. Als hij stress heeft, is dat niet te missen, onder andere omdat hij op hoge toon de meest onmogelijke vragen gaat stellen.

Toen ik hem op vrijdagmiddag uit de klas ophaalde, was hij moe. In de klas vroeg hij iets aan me over Alie van de Wegenwacht wat ik niet meteen verstond.

Alie is sinds een tijdje een van zijn favorieten op YouTube. Ze zingt een carnavalsliedje waarvan hij erg gecharmeerd is. Alie schalt regelmatig gezellig onze woonkamer in. Van een bevriende fotograaf kreeg hij haar portret dat hij boven zijn bed heeft gehangen. Regelmatig kijkt hij even naar Alie. Hij wil haar het allerliefst een keer opbellen, om haar duizend en een vragen te stellen denk ik. Ik heb me er bij neer te leggen dat hij tot haar doelgroep behoort. Hopelijk is dat eindig.

Dat ik zijn vraag niet meteen begreep zorgde voor onrust. Hij hield zich nog even in omdat zijn juf er bij was, maar in de auto barstte hij los.
Het ging om de haarkleur van Alie. En daarna om de kleur van de fiets waar ze op rijdt in het videoclipje. En ook nog om de kleur van haar bril. De kleur van de fiets wist ik. Maar de andere vragen lieten zich minder makkelijk beantwoorden. Alie heeft namelijk een helm op zodat ik moest gissen naar haar haarkleur. De kleur van de bril wist ik ook echt niet. Ik let namelijk nooit zo goed op Alie. Dat hielp allemaal niet zo mee met het weer rustig worden. Hij liet zich sussen door de oplossing dat we zodra we thuis waren het samen op YouTube gingen bekijken.

Thuis keken we samen naar Alie. Eerst moest ik nog de dringende vraag om haar telefoonnummer beantwoorden, maar die wist ik handig te omzeilen door te zeggen dat we die een keer gingen vragen aan de bevriende fotograaf. Hij nam er genoegen mee. Daarna werd hij rustig.

Het weekend was weer goed begonnen, samen met Alie.
Kijk zelf ook maar eens, je knapt er helemaal van op.

1 reactie op “Alie van de wegenwacht

  1. Simon, heeft helemaal gelijk.
    ‘Alie, van de wegenwacht ‘moet gewoon tot je vrienden behoren, je weet maar nooit of je haar eens nodig hebt.
    Dus haar telefoonnummer hebben voor geval van nood, is echt niet zo verkeerd bedacht van Simon.
    Wanneer je haar nummer hebt, word je wel rustig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *