Oeps

Zijn broer en zus hebben nogal eens last van docenten. Van bepaalde docenten eigenlijk. Afgelopen jaar had zijn broer een docent met wie hij niet door een deur kon. Zij ook niet met hem overigens. Ik liet het maar wat in het midden en gooide er vaak wat goedbedoelde maar totaal misplaatste adviezen tegenaan wanneer hij er over klaagde.

Simon vond het allemaal maar niks, zo’n juf die niet aardig deed tegen zijn broer, want hij heeft tot nu toe alleen ervaring met lieve en betrokken juffen, die hem goedgezind zijn.
Hij vond dan ook dat zijn broer moest zeggen: je moet niet zo chagrijnig doen tegen mij, want dat is niet aardig hoor. Dat bleef hij een tijdje volhouden en vroeg elke dag of hij les van juf Pnuis had. Zo heet ze niet helemaal, maar ongeveer. We lieten het maar zo. Of zijn broer het advies heeft opgevolgd weet ik niet, maar toch kwam er op een dag op onduidelijke wijze een verzoening tot stand.

Dit schooljaar hebben zijn broer en zus beiden deze docent. Het gaat wel goed denk ik, ik hoor tenminste niemand klagen. Maar Simon was het nog niet vergeten, bleek toen juf Pnoemen opbelde om iets te regelen met zijn zus.
Gealarmeerd doordat hij haar naam hoorde, holde hij achter zijn zus aan, die wanhopig probeerde om zonder Simon haar telefoongesprek te kunnen voeren. Hij brulde echter naast de hoorn dat hij juf Pnoemen wilde spreken, want ze moest niet zo chagrijnig doen tegen zijn broer.

We hopen dat juf Pnoemen het niet gehoord heeft en dat ze aardig blijft doen. En anders laten we Simon gewoon opbellen.

Dan komt het vast wel weer goed.

1 reactie op “Oeps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *