Vertrekken maar!

Opvoeden kan zo af en toe ingewikkeld zijn, daar was ik al achter door zijn broer en zus, die me fijntjes op nalatigheden, eigenaardigheden en onvolkomenheden in mijn opvoeding kunnen wijzen, want daar zijn ze puber voor.
Al zijn ze toch ook best aardig voor me en later komt het allemaal goed. Denk ik althans.

Simon opvoeden is echter van een geheel ander kaliber. Hij bevindt zich op een andere planeet waardoor opvoeden bepaald geen sinecure is. Zijn vader en ik hebben het er druk van. Ook zijn oma’s en opa’s, PGB-ers, tantes, juffen en broer en zus helpen mee. Simon grootbrengen doen we samen.

Hij is niet echt makkelijk in de omgang en snel gestrest (tenzij het vakantie is, maar daarover een andere keer).
Dat hij niet makkelijk is, onderschrijven zijn juffen volledig, al zien ze gelukkig wel zijn charme. Zijn kleuterjuffen zaten af en toe met hun handen in het haar, maar ze vertelden dat hij ook een stukje in hun hart was gaan zitten. De juffen van dit jaar zeiden dat hij de liefste maar tevens de ingewikkeldste leerling was en dat hem begeleiden een speurtocht is. Ze hadden het graag gedaan, omdat hij zoveel groei had laten zien.
Ik bevind me daarmee gelukkig in goed gezelschap. Samen komen we er wel. Simon opvoeden is weliswaar ingewikkeld en energieslurpend, maar ook ontzettend leuk, grappig en bevredigend, doordat hij zelf zo grappig, leerbaar en charmant is. Eigenlijk kan ik zo af en toe heel erg tevreden zijn over hoe we het doen (en soms ook helemaal niet, maar daarover ook een andere keer).

Simon heeft echter wat andere ideeën over de kwaliteit van mijn opvoeding bleek onlangs tijdens het voorlezen.
Hij hield het voorleesboek alleen in zijn eigen blikveld, waardoor voorlezen best ingewikkeld werd.

Ik probeerde hem uit te leggen dat ik niet kon voorlezen als ik het niet kon zien, maar dat vond hij onzin. Hij hield het boek echt zo vast en niet anders. Het irriteerde me behoorlijk, en daarom zei ik te gaan stoppen met voorlezen.

Hij dacht er even over na, maar ging toen resoluut over tot actie en zei: Jammer voor je, maar ik ga het je nu toch echt zeggen: VERTREKKEN MAAR!

Ik was gediskwalificeerd.

3 reacties op “Vertrekken maar!

  1. Marielle weer een prachtig stuk over Simon.Toen de juf op school tegen me zei,Simon is de moeilijkste in mijn klas,maar wel de leerling die ik het meest in mijn hart gesloten heb.Dit kan ik volledig beamen.Hij heeft ons leven verrijkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *