Kermis

Er was kermis en ik beloofde Simon dat we er naar toe gingen. Zijn broer en zus hebben tegenwoordig hun eigen beleving van de kermis en willen nog niet dood met mij gevonden worden bij een dergelijke aangelegenheid. Weemoedig als ik ben, dacht ik even terug aan al hun rondjes in de draaimolen, met mij zwaaiend als publiek.
Tja.
Gelukkig heb ik Simon nog, want na Simon zelf ben ik de belangrijkste in zijn universum.

Dat zijn vader overhaast van een feestje was vertrokken om mee te gaan bleek al snel een goede zet, want Simon wilde in de City Hopper, de stoerste attractie van de kermis. Zo’n attractie stroomlijnt niet meer met mijn huidige evenwichtsgevoel.
Dus bleef ik braaf aan de kant staan zwaaien en zag zijn glimlach, die niet breder kon. Zijn geluk straalde op zijn vader en mij af.

Als je zo stoer bent kun je ook wel alleen in de vliegtuigjes vond hij. Zelfs zijn vader twijfelde, maar toch deden we het. Zijn vader deed verstandig en knoopte tijdens het ritje een praatje met een bekende aan, maar ik telde de rondjes af. Natuurlijk kon hij het.

Er volgde nog een rups, waarin hij een boot zag die hem naar Afrika vervoerde. Hij vaarde zwierend zijn rondjes. Nadat de meneer van de attractie had geroepen: we stappen niet in, we stappen niet uit, maar we gaan nu heel snel achteruit, zag ik hem nog sneller langs flitsen, stralend op weg in zijn eigen boot.

Blijer dan op deze middag konden we hem niet krijgen.

’s Nachts droomde ik dat de buren een achtbaan in de tuin hadden gebouwd, ik zweer jullie dat ik dit niet verzin.
Het had mooi geweest, dan hadden we hem elke dag die evenwichtsprikkels kunnen geven waar hij zich zo prettig bij voelt. Maar ik denk dat ik moet accepteren dat we hem hoogstens af en toe zo’n ontspannen gevoel kunnen geven.
Dat doen we dus ook over een paar weken, in de Efteling.

Ik denk dat hij minstens 5 keer in de Python wil.

En oja, zijn broer en zus maken voor de Efteling een uitzondering, dan is je moeder mee plotseling niet meer zo erg.

2 reacties op “Kermis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *