Brandweerman

Simon heeft zijn toekomstplannen drastisch veranderd. Hij gaat brandweerman worden en geen vuilnisman meer. Het kan verkeren.

Vol vuur vertelde hij me over de taken van een brandweerman. In willekeurige volgorde zijn dat brandjes blussen, poesjes uit de boom redden en koeien of auto’s uit de sloot halen. Ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Laat die andere taken nog maar even zitten.

Maar eerst gaat het brandalarm natuurlijk af. Hij weet als echte brandweerman ook precies wat hij dan moet doen, eerst douchen, aankleden en tot slot een broodje eten voor hij uitrukt met zijn brandweerauto.

Toen ik vertelde dat brandweermannen zich zo snel mogelijk moeten aankleden om bij de brand te komen en geen tijd hebben om te douchen en te eten, keek hij me ongelovig aan. Hoe kan dat nou? Niet douchen en niet eten? Dat niet douchen snapte hij nog wel maar niet eten was onmogelijk in zijn ogen.

Het bleef de hele dag een beetje knagen bij hem. Toen ik er later op de dag nog een keer op terugkwam, keek hij wat peinzend voor zich uit.

’s Avonds had hij plotseling de oplossing. Voortaan gaat hij  eerst douchen en een broodje eten en dan pas gaat het brandalarm af.

Ook weer opgelost.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *