Campingbaas

Dat we op vakantie gingen vertelden we zo laat mogelijk aan Simon. De dag er voor bleek nog te vroeg, hij wilde meteen vertrekken. Had ik ook wel gewild, maar helaas waren er nog wat praktische bezwaren die een snelle aftocht in de weg stonden.
Hij had er heel veel zin in. Vorig jaar genoot hij enorm, dus dit jaar zag ik er ook niet tegen op. Thuis kan hij snel in de stress raken van zaken die anders zijn als hij verwacht of wil, maar op vakantie is dat nauwelijks het geval. Hij ontspant volkomen. Ik begrijp dat wel, alles wat we doen is leuk, het gaat allemaal in een rustig tempo en hij heeft de hele kudde compleet. Dat de poes ontbreekt neemt hij voor lief.

Tijdens de voorbereiding wilde Simon weten wie het zwembad open deed.
Ik vond dat de campingbaas dat deed en Simon knikte. Hij was meteen akkoord en vond het een magisch woord. Daarna kwam de campingbaas de hele reis voor in zijn vragen en verhalen.

Eenmaal op de camping bleek de campingbaas zoeken en gedag zeggen een belangrijke dagelijkse activiteit. Gelukkig bleek het een aimabel echtpaar, dat bereid was hem vriendelijk terug te groeten.
Simon vond de mannelijke helft de enige echte baas, waarschijnlijk doordat hij soms op een tractor rondreed.

De campingbaas werd een autoriteit voor Simon, bij alles vroeg hij of dat wel van hem mocht. Soms waren we dan ook geneigd zijn gezag te gebruiken, ’s ochtends heel hard roepen dat je wakker bent mag niet van de campingbaas.

Op een avond vertelde Simon ons dat de campingbaas ’s avonds als het donker was tevoorschijn kwam.
Dat krijg je nu eenmaal van zulke opvoedpraktijken, maar we moesten er allemaal hard om lachen.

’s Nachts moest ik naar het toiletgebouw. Simons woorden klonken plotseling nogal onheilspellend. De campingbaas zag er niet moordlustig uit, maar helemaal zeker kun je zoiets nooit weten. Ik kon me plotseling feilloos namen herinneren van brave huisvaders en zeer aardige buurmannen die dat uiteindelijk toch niet bleken te zijn. Ik nam de zaklamp mee en hoopte er maar het beste van.

De dag er na zat de campingbaas weer als vanouds op zijn tractor en zwaaide naar ons.
Hij moest eens weten.

3 reacties op “Campingbaas

    1. Hij was heerlijk ontspannen en genoot met volle teugen. Alleen die takelwagen zorgde voor veel stress. Gelukkig maar even 🙂
      Hoop dat jullie vakantie ook zo fijn was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *