Mamada…ggg

Simon heeft al een paar keer een moederdag meegemaakt, maar tot nu toe is dat op vrij onbewust niveau geweest. Hij gaf braaf zijn kadootje, maar dat was het dan. Zo’n concept is bijna niet uit te leggen aan zo’n ukkie.
Een van zijn lievelingsverhaaltjes is een verhaaltje waarin een beertje een moederdagkadootje verstopt en dit dan toch verklapt aan zijn moeder. Daar begrijpt hij waarschijnlijk de clou niet van, maar omdat er in het verhaaltje gefluisterd wordt, vindt hij het geweldig.

Maar nu hij 3 was ging het er dan toch van komen: een beetje inhoud aan het concept geven.

Een paar dagen van te voren kwam hij van de revalidatie thuis met een kadootje. Het was leuk verpakt. De juffen hadden hun best gedaan. Daar raak ik altijd een beetje ontroerd van.
Samen met zijn vader verstopte hij het onder de kast. Hij had er reuze schik in. Mama moest nog wel 3 nachtjes slapen.

De avond tevoren vertelde ik dat het morgen Moederdag zou zijn. Dat vond hij prima, maar ik moest nog steeds 3 nachtjes slapen liet hij me op zijn vingers zien. Gelukkig kwamen we na wat onderhandelen toch nog op 1 nachtje uit.
Hij verklapte me onmiddellijk waar het kadootje lag toen ik vroeg waar het lag. Heel gemeen van mij om het te vragen, maar ik wilde gewoon even weten of hij het had onthouden, dat was alles.

’s Ochtends ging zijn vader hem halen, zoals het op Moederdag hoort. Hij vertelde dat het Moederdag was en dat hij mama het kadootje mocht gaan geven.

Zijn zus leerde hem op de valreep nog even Moederdag zeggen. Mamada….ggg.
Het klonk heel erg schattig. Wat mij betreft was dit het echte moederdagkado, want het was een van zijn weinige echt verstaanbare woordjes.
Het kadootje bleek een uitgeprikte theepot die met wasco gekleurd was. Hij was er reuze trots op.

Soms is hij scherper dan je denkt. Ik vertelde hem dat mama niets hoefde te doen vandaag (wat natuurlijk niet waar is, maar daar komt hij later nog wel achter). Hij antwoordde na enig nadenken met ‘papa doen’.
Daar hield hij zich een deel van de dag ook aan.

’s Middags haalde zijn broer hem uit bed. Dat is altijd een feest. Helaas ontwaarde hij mij en wenste door zijn moeder uit bed te worden gehaald.
Toen ik hem er aan herinnerde dat het Moederdag was en dat papa alles moest doen moest hij lachen en zei toen: papa volgende keer. Mama doen.
Moederdag was wat hem betreft voorbij. Er was geen speld meer tussen te krijgen.

Ook al regende het de hele dag pijpenstelen, deze dag had een gouden randje.
Omdat hij van die mooie stapjes heeft laten zien.
Speciaal voor zijn mama op mamada…ggg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *